Webáruházunkban, minden termék szállítása teljesen díjmentes, függetlenül az értékhatártól és a választott szállítási módtól. Legyen az GLS, Foxpost, Packeta vagy postai küldemény, mi álljuk a költségeket.

Blog

Körkéses, rezgőkéses villanyborotvák különbségek és tisztítási ötletek

 Körkéses, rezgőkéses villanyborotvák különbségek és tisztítási ötletek

Mi a különbség a rezgőkéses és körkéses borotva között? Hogyan tisztítsuk ezeket az eszközöket?

Körkéses villanyborotvák:
A dúsabb, erősebb arcszőrzettel rendelkező férfiaknak ajánljuk ezt a borotválkozási módot.
A három egymástól függetlenül mozgó fej lehetővé teszi a folyamatos kontaktust a bőrrel, így biztosítva a precíz borotválkozást a nehezen elérhető helyeken (nyak, áll) is.
Az arc mindig legyen száraz borotválkozás előtt, hiszen a száraz, merev szőrszálakat könnyebb levágni. Körkörös mozdulatokkal végezzük a borotválkozást, ha azt tapasztalja, hogy az optimális eredmény eléréséhez erősen az archoz kell nyomnia a készüléket, akkor az jelentheti a körkés fejek cseréjének szükségességét.
A legújabb HyperFlex villanyborotvák már ActiveContour billenőfejes technológiával rendelkeznek, és a vásárlói vélemények alapján érzékeny bőrűek számára is jó választások lehetnek, bár 2-3 hét is eltelhet, mire az arcbőr hozzászokik az új borotvához.


Rezgőkéses villanyborotvák:
A rezgőkéses villanyborotva kifejezetten az érzékenyebb bőrre, vagy a vékonyabb szálú szőrzettel rendelkezők számára jelent optimális megoldást. Egy Remington rezgőkéses villanyborotva segítségével a pajeszvágónak köszönhetően sokkal könnyebb a pajesz formázása is. A pajeszvágó hasznos segítséget nyújthat a hosszabb szőrzet elővágásához, ha teljesen le akarjuk borotválni azt.
A rezgőkéses Remington villanyborotvákat akár a szőr növekedésének irányában vagy ellentétesen is használhatjuk. Két dologra érdemes figyelni a hatékony, de kíméletes borotválkozás érdekében: kis nyomást gyakorolhatunk az arcra, és ne haladjunk túl gyorsan.
A körkéses villanyborotvákhoz képest precízebben vágnak, alaposabb / gyakoribb tisztítást igényelnek.

Karbantartási, tisztítási tanácsok:
Fontos a villanyborotvák rendszeres, alapos takarítása. A kések közé lerakódó kosz eltömítheti a késeket, jelentősen rontva a borotválkozás hatékonyságát, a borotválkozási élményt, valamint csökkentve az akkumulátoros használat rendelkezésre állási idejét.
A jelenlegi Remington borotva szortiment nagyjából 2-3 mm-es arcszőrzetig ideális, (tehát gyakori, 1-3 napi használathoz ajánlottak) amennyiben ennél hosszabb szőrzetet szeretnénk vágni, a készüléken (esetlegesen) található pajeszvágóval, vagy egy szakállvágóval érdemes elővágni a szőrzetet.
Mindennapi borostánk eltüntetése során keletkező kosz (erre alkalmas modelljeinknél) akár egy öblítéssel is eltávolítható, de a hosszabb arcszőrzet vágása során könnyebben rakódik le kosz a Remington villanyborotvák késein, ilyen esetben fokozottan figyeljünk azok tisztaságára.
Az érzékeny bőrrel rendelkező vásárlóink figyelmét szeretnénk felhívni arra, hogy akár 2-3 hét is eltelhet, mire az arcbőr az új Remington villanyborotvához hozzá szokik.
A Remington az egyetlen olyan vezető szépségápolási márka, amely mind körkéses, mind rezgőkéses borotvákat forgalmaz, így a két különböző technológiának köszönhetően a felhasználók az egyedi igényikhez leginkább igazodó borotválkozási módszer választhatják.